Cerrahi operasyonun yapıldığı gün dikişli bölgelere dikkat ederek diş fırçalanmalıdır.
Cerrahi sonrası oluşan şişlikler operasyonun sahasının büyüklüğüne göre değişiklik gösterir. Genellikle cerrahinin süresine, kişinin doku hassasiyetine göre değişiklik gösterir. Genellikle önemli bir şişlik olmaz. Morarma çok nadir görülebilir.
Diş sıkmayı engelleyen gece plakları kullanılabilir. Bazı durumlarda çiğneme kaslarına yapılan botoks uygulamaları da etkilidir.
Hamilelikte dişeti iltihabı şiddetlenir. Mutlaka bir doktora danışılması gerekir. Bu durum gebelik boyunca gittikçe şiddetlenebilir. Basit temizlik işlemleri ile kontrol altında tutulabilir.
Dişipi doğru kullanıldığı sürece zarar değil, fayda sağlar.
Ağız kokusunun en yaygın sebebi diştaşına bağlı oluşan dişeti iltihabıdır.Düzenli diş fırçalamamak ve diş çürükleri de ağız kokusu sebebidir. Tam sürmemiş 20 yaş dişlerinin etrafında biriken plağın temizlenmesi çok güç olduğu için de kötü bir kokuya sebep olur.
Evet.Ön dişler arka dişlerden küçük olduğunda boyut farkına göre çeşitli malzemelerle (kompozit dolgu ( bonding ) , yaprak porselen veya full porselen kaplamalar ) ön dişler büyütülerek daha estetik bir görüntü sağlanabilir.
Kanal tedavisi çok büyük bir oranda 1 yahut 2 seansta biter. Sadece dişte akut enfeksiyon varsa (apse ), ateş , halsizlik gibi sistemik belirtiler görülüyorsa kök kanallarının içerisine daha uzun süreler kalacak dezenfektan ilaçların konması gerekebilir. Böyle durumlarda da 3-4 seansda biter.
Diş beyazlatmada kullanılan maddeler dişlere zarar vermez. Diş yapısındaki renkleşme yapan pigmentlere etki ederek diş renginin açılmasını sağlarlar. Böylece diş hekiminin kontrolünde yapılan bir beyazlatma işleminde dişler zarar görmez.